Proteines Gofri

Hozzávalók (kb 8 gofrihoz)

Elkészítés

Dolgozz össze minden hozzávalót egy robotgép vagy kézi mixer segítségével (akkor jó a tészta állaga, ha nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk). Hagyd állni 5-10 percig!

Mielőtt elkezded sütni, nézd meg, hogy nem sűrűsödött-e be túlzottan. A lényeg, hogy még tudd kanállal a sütőbe merni.  Ha túl sűrű lett, adj hozzá egy kis tejet vagy vizet.

Kend meg egy ecset segítségével a gofrisütőt egy kis kókuszolajjal és forrósítsd fel!

Tegyél egy-egy kanál tésztát a formákba úgy, hogy mindenhová jusson. Fontos, hogy ne legyen túl sok a tészta, mert sütés közben dagadni fog, és hajlamos kifolyni a sütőből.

Ezután a gofrik nagyjából 3-4 perc alatt megsülnek nálam (Valószínűleg ha a te sütőd erősebb, vagy gyengébb, más lesz az optimális sütési időd is).

Ha nincs otthon fehérjéd elkészítheted zablisztből is.

A gofri tetejére tehetsz proteinből kevert pudingot, alacsony CH tartalmú cukormentes lekvárt, édesített cottage cheeset, natúr joghurtot, mogyoróvajat…

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »